Opis
Jest to popularna w Indiach czarna herbata. Jej nazwa pochodzi od tradycyjnych ziół i przypraw indyjskich, które ubogacają wyjątkowy smak tej herbaty. Ta herbatka idealnie nadaje się na chłodne jesienne lub zimowe dni gdyż ma właściwości rozgrzewające. Doskonale smakuje z miodem. Ponadto jej specjalna kompozycja pomaga stymulować krew, pobudza układ odpornościowy a nawet zwalcza bakterie i wirusy. Zastrzyk zdrowia i rozgrzewająca przyjemność w jednym! Polecamy dodać odrobinę mleka.
Składniki: czarna herbata cejlońska OP1, imbir, cynamon, anyż, kardamon, goździki, kuleczki czerwonego pieprzu, gałka muszkatołowa
Nuta: korzenna
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 3-5 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Nasze herbaty pakujemy w czarne torebki typu Doypack, które posiadają stabilny spód. Torebka zgrzewana od góry oraz posiada strunę.