Opis
Herbata czarna to jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, a turecka mieszanka czarnej herbaty cieszy się szczególnym uznaniem.
Turecka mieszanka to wyjątkowa czarna herbata o dużych liściach produkowana na wyspie Cejlon produkowana na rynek Turecki. Charakteryzuje się zdecydowanym, mocnym, aromatycznym i lekko ziołowym posmakiem. Wyczuwalna nuta goryczy sprawia, że herbata czarna liściasta doskonale komponuje się z cukrem kandyzowanym. W rodzimym kraju serwowana jest jako napój mocno osłodzony w małych szklaneczkach, które potocznie nazywane są bardaczką.
Herbata czarna jest źródłem antyoksydantów, które mogą wspierać zdrowie serca i poprawiać koncentrację. Regularne spożywanie może także wspomagać trawienie i wzmacniać układ odpornościowy.
Turecka mieszanka czarnej herbaty to prawdziwy symbol gościnności i kultury, który zachwyca swoim smakiem i aromatem. To doskonały wybór dla każdego miłośnika herbaty, który poszukuje autentycznych doświadczeń smakowych.
Składniki: herbata czarna
Sposób parzenia:
Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 2-6 minut.
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Napar: ciemny,
Aromat: wyrazisty, pełny smak z delikatną goryczką
Jak pakujemy?
Nasze herbaty pakujemy czarne torebki typu Doypack, które posiadają stabilny spód. Z przodu znajduje się etykieta oraz przeźroczyste okienko dzięki któremu widać produkt. Z tyłu torebki znajduje się etykieta zawierająca sposób parzenia oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych.