Opis
Gruzińska mieszanka herbaty czarnej to doskonały wybór dla tych, którzy poszukują herbaty o charakterystycznym smaku i bogatej historii. Dzięki swojemu unikalnemu profilowi smakowemu, doskonale nadaje się zarówno na codzienny napar, jak i na specjalne okazje. Ciesz się nią z przyjaciółmi lub w samotności, odkrywając każdy jej subtelny niuans.
Herbata stanowi mieszankę herbat wywodzących się z malowniczych terenów wschodnich jak Chiny oraz bogatych rejonów Indii. Napar ma złotawą barwę, średnio intensywny aromat oraz przyjemny, subtelny i nieco słodki smak. Herbata ta bardzo dobrze smakuje z odrobiną cukru lub miodu. Herbatę należy zaparzać wrzątkiem. Parzona poniżej 3 minut działa pobudzająco, natomiast parzona dłużej uspokaja.
Gruzińska herbata czarna jest znana ze swojego wyrazistego smaku i głębokiego koloru.
Charakterystyka herbaty:
- Aromat: Wyrazisty i bogaty, często z nutami owocowymi i kwiatowymi.
- Smak: Intensywny, z delikatnie gorzkawym akcentem i słodkim wykończeniem.
- Kolor naparu: Głęboki, ciemnobursztynowy.
Sposób parzenia: Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 3-5 minut.
Składniki: Herbata czarna
Krak Pochodzenia: Indie
Temperatura parzenia w °C: 95
Czas Parzenia w minutach: 2-6
Ilość parzeń z jednej porcji: 2
Napar: złoty
Nuta: silny, umiarkowanie cierpki, na końcu owocowy
Nasze herbaty pakujemy czarne torebki typu Doypack, które posiadają stabilny spód. Z przodu znajduje się etykieta oraz przeźroczyste okienko dzięki któremu widać produkt. Z tyłu torebki znajduje się etykieta zawierająca sposób parzenia oraz skład zakupionego produktu
Każdy z naszych produktów nadaje się idealnie na prezent. Oryginalne mieszanki z najlepszych składników owocowych i kwiatowych.