Opis
Kawa jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Od klasycznego espresso po nowoczesne latte, możliwości są niemal nieskończone. Dla miłośników nietypowych smaków, kawa o smaku babki cytrynowej to prawdziwa gratka. Ta wyjątkowa kombinacja łączy aromatyczną kawę z delikatnym, cytrusowym smakiem, przywodzącym na myśl domowe wypieki. Połączenie kawy 100% Arabica Kolumbia Excelso ze słodką, świeżą babką i rześką cytryną. Idealna kawa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Podawaj kawę w ulubionej filiżance, najlepiej z kawałkiem babki cytrynowej na boku dla pełni doznań smakowych.
Rodzaj kawy: ziarnista lub mielona
Składniki: Kawa Palona, Aromat
Średni stopień wypalenia podkreśla idealny balans pomiędzy intensywnością (3/5), niską kwasowością (2/5), średnią słodyczą (3/5) i przyjemną goryczą (3/5), tworząc harmonijną całość.
Nasze kawy pakujemy w zależności od wagi:
100g w eleganckie trzywarstwowe torebki (złote, czerwone lub zielone) wraz z klipsem wielokrotnego użycia, torebki dzięki którym kawa zachowa świeżość przez długi czas. Torebki są z nieprzezroczystego materiału co utrzymuje nasze kawy z dala od światła. Na torebce znajduje się etykieta z nazwą kawy i datą ważności.
200g, 1000g w czarne torebki Flat Bottom, które posiadają ścianki boczne oraz stabilny spód. Torebka zachowuje swój kształt przez płaskie dno, nawet przy lekkim produkcie. Torebka zgrzewana od góry oraz posiada strunę.
Nasze kompozycje smakowe to gwarancja użycia wyłącznie najwyższej jakości bezpiecznych olejków. Wymieszaj kawę aromatyzowaną z inną swoją ulubioną niearomatyzowaną kawą.
Zalecane metody parzenia kawy smakowej:
Kawy smakowe mogą być przygotowywane w ekspresach automatycznych, ważne jest, aby powierzchnia ziaren była matowa. Należy zachować ostrożność, aromaty mogą osadzać się w ekspresie, co może doprowadzić do zalepienia żaren młynka lub nawet jego uszkodzenia.
Z tego względu nie zaleca się częstego stosowania kaw smakowych w ekspresach automatycznych.